Mesajul Directorului‏

Stimați prieteni,

Bine ați venit pe pagina web a Întreprinderii de Stat „Centrul Informațional Agricol” (CIA). Acest site a fost conceput pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să afle mai multe despre activitatea şi direcţiile de dezvoltare ale companiei.

Vă aducem la cunostință că CIA a fost înființat recent, în februarie 2013, prin reorganizarea a trei întreprinderi cu domeniu de activitate agricol.

CIA, subordonată Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, reprezintă instrumentul de implementare a procesului de Transformare electronică a guvernării prin intermediul principiului e-Agricultură, stocarea şi menţinerea tuturor sistemelor informaţionale din sectorul agroindustrial, gestionarea şi oferirea informaţiei necesare din toate registrele existente, în scopul eficientizării elaborării şi implementării politicilor de dezvoltare în agricultură.

Crearea CIA este rezultatul preluării bunelor practici europene (spre exemplu: Letonia, Lituania) care au demonstrat necesitatea şi eficienţa existenţei unui centru informaţional unic cu funcţie de colectare și prelucrare a datelor din sectorul agricol, care va avea ca scop implementarea principiilor şi mecanismelor de guvernare electronică.

În calitate de director al CIA, precum și în numele întregii întreprinderi, îmi exprim toată considerațiunea față de Dvs. și sper că parcurgerea acestei pagini web va fi o experienţă utilă şi plăcută.

Cu respect,

Andrei TIMUȘ,

Director al Î.S. „Centrul Informațional Agricol”Layout by Victor Diacon