Evenimente

Întrevedere cu o delegație a Azercosmos OJSCo.

17 februarie 2017 | Postat de: Vitalie Plotnic

Vineri, 17 februarie 2017, conducerea Î.S. „Centrul Informațional Agricol” (CIA) a avut o întrevedere cu o delegație a Azercosmos OJSCo. din Azerbaidjan. În vizita sa, delegația a fost însoțită de un reprezentant al ÎM „Trimetrica” SRL.

În debutul întrevederii, dl Andrei Timuș, director al CIA, a făcut o scurtă prezentare a întreprinderii, familiarizând oaspeții cu activitatea acesteia în contextul modernizării tehnologice a guvernării prin intermediul principiului e-Agricultură.

La rândul său, dl Islam Alizada, șeful Direcției comerciale, a subliniat rolul și locul instituției reprezentate, oferind detalii privind activitatea pe care o desfășoară. Menționăm că, Azercosmos oferă servicii de comunicații de înaltă fiabilitate, bazate pe sateliți, pentru diferite organizații și instituții guvernamentale.

Pentru sectorul agroindustrial, folosirea unor astfel de servicii va permite aducerea într-un cadru dinamic de analiză în timp real a suprafețelor agricole deținute, tipul culturii, starea de sănătate, producția estimativă etc.

La finalul întrevederii, părțile au făcut schimb de opinii vis-a-vis de perspectivele inițierii unei colaborări moldo-azere de dezvoltare și implementare la nivel național a unor astfel de tehnologii.Layout by Victor Diacon