Evenimente

Seminar de prezentare a Consultantului Financiar în Agricultură pentru raionul Ialoveni

10 februarie 2017 | Postat de: Victor Diacon

Vineri, 10 februarie 2017, în sala de ședințe a Consiliului raional Ialoveni s-a desfășurat seminarul cu tematica „Prezentarea programelor investiționale de către unitățile de implementare a proiectelor de finanțare în agricultură și mediul rural”, la care au participat peste 90 de agricultori. Seminarul a fost organizat de către Consiliul Raional Ialoveni în colaborare cu Î.S. ,,Centrul Informațional Agricol” (CIA) din subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Domnul Alexandru TONU, director adjunct al CIA, a prezentat pe dl Ungureanu Eudochim, recent angajat în funcția de Consultant Financiar în Agricultură și Dezvoltarea Rurală pentru raionul Ialoveni și a explicat producătorilor agricoli scopul, obiectivele și detaliile tehnice ale activității Direcției Consultanță din cadrul CIA în raport cu potențialii beneficiari de investiții și subvenții.

Domnul Anatolie DIMITRIU, președintele raionului Ialoveni, s-a adresat celor prezenți la seminar cu un mesaj de salut, dorindu-le succese în realizarea proiectelor investiționale.

În programul seminarului au fost prezentate posibilitățile de finanțare în agricultură, prin proiectele gestionate de UCIMPA, IFAD, Livada Moldovei, Filiera Vinului și HEKS. Programele MAC-P au fost prezentate de Maxim POCAZNOI și Efim LUPANCIUC. Proiectele gestionate de către programele ,,Livada Moldovei” și ,,Filiera Vinului” au fost reflectate de Natalia AGAPII și Iurie VÎRLAN.

Specialiștii Tatiana MÎNDRU și Alexandru RAILEAN au prezentat programele IFAD, inclusiv serviciile de finanțare ale fondului.

Consultanții unităților de implementare au răspuns la multiplele întrebări ale participanților al seminar.

Seminarul a fost moderat de Eudochim UNGUREANU, consultant teritorial Ialoveni al CIA și susținut financiar de Fundația Elvețiană HEKS Moldova.

CIA informează că astfel de seminare vor fi organizate în toate cele 13 Unități administrativ teritoriale unde sunt angajați până la moment consultanți financiari. Cu această ocazie, vă reamintim că orice detaliu despre activitatea noii Direcții Consultanță Financiară din cadrul CIA, precum și datele de contact al consultanților, le puteți afla la nr. de telefon (022) 50 20 20.Layout by Victor Diacon