Evenimente

Încă 8 raioane ale țării vor fi asigurate cu consultanță financiară în agricultură

06 februarie 2017 | Postat de: Victor Diacon

Vineri, 3 februarie 2017, a luat sfârșit cea de-a 2-a rundă de instruire primară a celor 8 potențiali candidați la funcția de Consultant financiar în agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Î.S. „Centrul Informațional Agricol”. Agenda instruirilor a cuprins 3 module cu referire la programele de finanțare IFAD, UCIMPA și Livada Moldovei cu Filiera Vinului. Totodată, reprezentanții CIA le-au adus la cunoștință participanților modalitatea desfășurării procesului de lucru.

La final, în urma analizei testelor de evaluare, toți cei 8 candidați la funcția respectivă au fost angajați, astfel că, la moment, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, activează 12 Consultanți. În curând, în fiecare raion unde este angajat Consultant, cu suportul Direcțiilor Agricole Raionale, se vor desfășura ședințe de informare a producătorilor agricoli privind oportunitățile de finanțare.

La eveniment au mai participat și cei 4 consultanți angajați anterior, care au împărtășit din experiență lor de muncă. Părțile au discutat despre primele acțiuni care trebuie întreprinse în teritoriu, despre oportunitățile pe care le oferă această funcție, dar și despre problemele întâmpinate. În final au fost propuse mai multe soluții pentru îmbunătățirea impactului activității Direcției Consultanță Financiară în teritoriu.

Sursa: Agro TV MoldovaLayout by Victor Diacon